Mindful eten

Eet jij vaak zonder echt iets te proeven? Baal je soms van jezelf als je weer te veel hebt gegeten? Of ben je gewoon nieuwsgierig wat gedachteloos eten precies is en wat het met je doet? Mindful eten kun je leren. Ervaar zelf wat mindfulness voor jouw eetpatroon kan betekenen en geef je op voor de workshop!

Mindful eten, wat is dat?

Mindful eten is in de basis simpel. Het betekent namelijk eten met aandacht. In de workshop vertel ik je graag meer over wat, hoe en waarom je eet om zo het verschil te leren kennen tussen gedachteloos eten en eten met aandacht. Waarom eten we, hoe (vaak) eten we automatisch en wat gebeurt er met ons lichaam en geest als we vaker bewust eten? Volg de workshop en ontdek mindful eten!

Workshop mindful eten

Tijdens de introductieworkshop leer je de basisprincipes van mindful eten. Ik deel inspiratie en informatie over verschillende eters (welke ben jij?) en we doen oefeningen om bewuster te eten en drinken. Je leert eten te beleven en geniet meer van de maaltijd. Ook ontdek je dat je beter leert luisteren naar jouw lichaam en jouw eetbehoefte. Tijdens de workshop ga je ervaren hoeveel verschillende soorten honger je kunt hebben en je gaat de signalen herkennen met jouw hoofd, mond, hart, oog, oor én maag. Ben je klaar voor een nieuwe eetervaring?

Bij de workshop mindful eten wordt ook een introductiemeditatie gegeven. Deze is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Natuurlijk geef ik je ook graag tips mee zodat je de meditatie(s) thuis kunt toepassen. De workshop duurt ongeveer 2 uur en is beschikbaar v.a. €40 p.p.  Heb je vragen of interesse in een workshop mindful eten? Ik kijk uit naar jouw reactie, stuur gerust een mailtje naar info@lekkerjij.nl zodat we een workshop kunnen inplannen!