Engelse kerstcake

Je bekijkt nu Engelse kerstcake
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:recepten

Voor het maken van dit recept van Engelse kerstcake bomvol noten en vruchten moet je even de tijd nemen. Doe dat dus ook, geniet met al je zintuigen van de heerlijkste geuren.

Er zijn veel variaties mogelijk van deze cake, maar de basis van alle Engelse kerstcakes is wel ongeveer gelijk. Ik vind hem heerlijk zo bomvol noten en gedroogde vruchten en met wat Amaretto, maar gebruik jij liever rum of Gran manier dan kan dat natuurlijk ook. Qua noten kan je ook gewoon de noten kiezen die jij lekker vindt. ⁣Ik gebruikte een mengsel van hazelnoten, pecannoten, paranoten, amandelen en cashewnoten.
Ook kun je bijvoorbeeld amarene kersen toevoegen in plaats van cranberries .

Eventueel nog een topping maken met roomkaas, poedersuiker of chocolade. Natuurlijk zijn decoraties van marsepein ook een optie.

Dit is mijn basis en ik vind hem lekker zo en hoop jij ook 😃 en anders kun je hem dus makkelijk aanpassen naar zoals jij hem het liefste eet.⁣

Lees het recept goed door en maak er tijd voor.

Zowel de Engelse kerstcake als jij verdienen het en worden er alleen maar lekkerder van 😉⁣

GENIET!⁣

Deze Engelse kerstcake bomvol noten en vruchten is heerlijk bij een kop koffie of thee. Wil je ook (alvast) wat kerstgevoel bij je ontbijt dan is mijn kerstgranola misschien ook iets voor jou! www.lekkerjij.nl/recepten/kerstgranola