Limoentaart…het klinkt misschien wat zurig, maar dat valt mee én ik hou er van! Jij ook?
Limoen, citroen, sinaasappel, grapefruit…ik vind het allemaal lekker.
Deze taart heb ik dus gemaakt met limoen en een dikke toef eiwit. Zo’n dikke toef dat ik het recept voor jullie heb aangepast naar 2 eiwitten in plaats van 4 wat ik op de limoentaart op de foto heb gedaan. Mocht je nou wel zo’n dikke toef eiwit willen, dan kun je dus 4 eiwitten gebruiken.
Mocht je nou niet zo’n limoenfan zijn; ik weet zeker dat hij ook heerlijk zal smaken met bijv. bloedsinaasappel of citroen.
Wees ook niet bang voor een te zure smaak, want door de gecondenseerde melk die je er in verwerkt is hij dat zeker niet. Probeer gewoon maar eens.
Wordt jou eiwit nooit stijf en ben je daarom terughoudend om deze taart te maken? Check dan mijn recept voor citroen meringues eens. Daar vind je de tips voor mooi opgeklopt eiwit.
Ga dus lekker aan de slag en maak deze taart voor een zomersfeertje. Hij kan prima als luxe toetje of gewoon als (verjaardags)taart bij een kopje thee.